صحبة الخير
{يَا أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاكُم مِّن ذَكَرٍ وَأُنثَى وَجَعَلْنَاكُمْ شُعُوباً وَقَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِندَ اللَّهِ أَتْقَاكُمْ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ خَبِيرٌ }الحجرات13

{إِنَّ هَـذَا الْقُرْآنَ يِهْدِي لِلَّتِي هِيَ أَقْوَمُ وَيُبَشِّرُ الْمُؤْمِنِينَ الَّذِينَ يَعْمَلُونَ الصَّالِحَاتِ أَنَّ لَهُمْ أَجْراً كَبِيراً }الإسراء9

يسعدنا ان تشارك معنا
صحبة الخير
{يَا أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاكُم مِّن ذَكَرٍ وَأُنثَى وَجَعَلْنَاكُمْ شُعُوباً وَقَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِندَ اللَّهِ أَتْقَاكُمْ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ خَبِيرٌ }الحجرات13

{إِنَّ هَـذَا الْقُرْآنَ يِهْدِي لِلَّتِي هِيَ أَقْوَمُ وَيُبَشِّرُ الْمُؤْمِنِينَ الَّذِينَ يَعْمَلُونَ الصَّالِحَاتِ أَنَّ لَهُمْ أَجْراً كَبِيراً }الإسراء9

يسعدنا ان تشارك معنا
صحبة الخير
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

صحبة الخير

منتدي اسلامي ثقافي دعوي اجتماعي عام
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول
 
بسم الله الرحمن الرحيم

رَبَّنَا لاَ تُزِغْ قُلُوبَنَا بَعْدَ إِذْ هَدَيْتَنَا وَهَبْ لَنَا مِن لَّدُنكَ رَحْمَةً إِنَّكَ أَنتَ الْوَهَّابُ
صدق الله العضيم


 

 الشاورمه البيتي بنفس طعم بره البيت

اذهب الى الأسفل 
4 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
المنتقبة
مشرف
المنتقبة


عدد المساهمات : 94
نقاط : 230
السٌّمعَة : 2
تاريخ التسجيل : 31/03/2010
العمر : 47
الموقع : http://elbeet-elmuslim.ace.st/forum.htm

الشاورمه البيتي بنفس طعم بره البيت Empty
مُساهمةموضوع: الشاورمه البيتي بنفس طعم بره البيت   الشاورمه البيتي بنفس طعم بره البيت Emptyالجمعة ديسمبر 31, 2010 5:28 pm

شاورمه في البيت بس طعمها زي بتاعه افضل المطاعم اللى بره البيت
الموضوع ده مش منقول انا عملت الشاورمه كتير في البيت علشات كده حبيت انقلكم تجربتي معاها ويارب تعجبكن انشاء الله
بس للامانه الصور هي اللى منقوله علشان معرفتش اصور نفسي وانا بعمل الشاورمه وملقتش حد يصورني
جربوا الشاورمه هتعجبكن كتير ومتنسوش تقولولي ايه رايكم حبيباتي
يلا نبتدي بسم الله
المقاديــــــــــــــر :- اللحمه هنا هتكون على حسب عدد افراد الاسره الله يبارك
1-كيلو لحمه مقطعه شرائح بطول الاصابع وعرضها
يجب عليكي وضع اللحمه في الفريزر مسبقا بس مش لدرجه التجميد
لأ يا دوبك تمسك نفسها شويه علشان لما تيجي تقطعيها تكون سهله عليكي تقطيعها

2-عدد 2بصله كبارمقدار نصف كيلو مفروم ناعم بالاضافه الى عدد1بصله كبيره مقطعه شرائح
3-1كوب زبادي كبير مقدار ربع كيلو
4-اذا
كنتي ممن ترغبين في اضافه طعم ونكهه لّيه الخروف الشهيره بالضاني الى
طعامك فعلكي بمقدار 125جرام من لّيه الخروف مقدوحه مع كوب من زيت الطعام
بمقدار 125جرام ايضا جيدا على النار مصفاه من الشوائب الخاصه بالّيه بعد
قدحها
اما اذا كنتي لا تفضلينها بالطعام فيكفي زيت الطعام بمقدار 125جرام
ملحوظه هامه:- اللّيه الخاصه بالخروف هي التي تعطي نكهه للشاورمه مثل التي بالمطاعم المتخصصه في عمل الشاورمه
5-مجموعه من البهارات الخاصه وتسمى بهارلحمه وهي كالاتي:-
يراعى ان تكون جميع البهارات مطحونه ناعم
حبهان -ورق لورا-زعتر- روز ماري-قرفه -قرنفل
يمكن طحن برطمان بمقدار 100جرام لكل عشب على حدى وخلطهم على بعض ووضعهم بالفيريزر لحفظ رائحتهم مده طويله واستخدامها عند الحاجه
بالنسبه لمقدار بهارات الشاورمه ملعقه شاي صغيره على كيلو اللحم من ذلك البرطمان
ملح وفلفل اسود
6-فلفل رومي ولاضافه نكهه ولون يمكن وضع فلفل رومي الوان اخضر واصفر واحمر وبرتقالي بمقدار واحده صغيره من كل لون
7-عددحبات من الطماطم الجامده اوالناشفه او المتماسكه بمقدار نصف كيلو
8-عدد 2حزمه بقدونس او مقدونس
9- مقدار من فنجان القهوه ملئ بالخل الابيض وايضان فنجان قهوه صويا صوص
هام جدا وضروري الخل و الصويا صوص مع الشاورمه
الطريقـــــــــــــــــــــــــه:-
1- يفرم البصل فرم ناعم جدا ويوضع عليه الملح والفلفل الاسود حسب الرغبه في الكميه
2- وضع اللحم على البصل والتقليب جيدا مع اضافه فنجان الخل الابيض والصويا صوص هام جدا
3-
اتفقنا ان لّيه الخروف هتكون مقدوحه مع زيت الطعام ومصفاه من الشوائب
الخاصه باللّيه توضع على اللحمه مع مراعاه وضعها ساخنه جدا بعد قدحها
مباشره ويقلب الخليط جيدا جدا
4-يوضع اخيرا على اللحم كوب الزبادي مع التقليب ايضا تغطي الشاورمه باحكام ونوضع بالثلاجه لمده 24ساعه كامله
5-في
اليوم التالي ترفع الشاورمه على النارحتى تنضج اللحمه ويتشرب ما بها من
ماءالبصل والزبادي ولكن احرصي على عدم حرقها تستوي وتنشف بس
6-يقطع
الفلفل الالوان الرومي شرائح طويله رفيعه مع الطماطم مكعبات صغيره والبصله
الشرائح ويوضع فوق اللحمه وتقلب دقائق قليله جدا على النار بحيث لاتنضج
الطماطم او الفلفل او البصله الشرائح يا دوبك يدّبلوا
7- يقطع البقدونس
صغير جدا ويقلب على الخليط السابق بعد اطفاء النار ووضع الخليط اسفل شوايه
الفرن او بالفرن ان لم تتوفر شوايه سطحيه بالفرن وذلك حتى اكتساب اللون
الاحمر الخاص باللون الشوي واحترسي ان لا تحترق
يمكن
ان يوضع وسط الوعاء الذى به الشاورمه ورقه بصل عليها فحمه صغيره متوهجه من
النار ويرش على الفحمه ملعقه صغيره جدا زبده واحكام الوعاءمباشرا بغطاء
حتى تتشرب من دخان شواء الفحم مع الزبده لمده دقيقتين

وتقدم ساخنه في ساندويتشات مع البطاطس المقليه والكاتشب وسلطه طحينه او مايونيز حسب الرغبه
اذا كنتي تريدنها شاورمه مصري توضع في ساندويتشات كايزر
واذا كنتي ترغبين شاورمه سوري توضع على وجه واحد لعيش لبناني ابيض
اللى احنا بنقول عليه عيش شامي وتلف زي الرول

وبالهنـــــــــــــــــــــــا والشفــــــــــــــــــــــــــــا





[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مسلم
Admin
مسلم


عدد المساهمات : 9693
نقاط : 17987
السٌّمعَة : 67
تاريخ التسجيل : 11/03/2010
العمر : 55

الشاورمه البيتي بنفس طعم بره البيت Empty
مُساهمةموضوع: رد: الشاورمه البيتي بنفس طعم بره البيت   الشاورمه البيتي بنفس طعم بره البيت Emptyالجمعة ديسمبر 31, 2010 6:45 pm

بارك الله فيكم اختي في الله

وجزاكم الله خيرا

اكل طعامكم الابرار وافطر عندكم الصائمون

وزادكم الله من فضله

وجعل السعادة ترفرف علي داركم


اللهم بارك في صانعيه واخلف علي باذليه

شكرا لكم

دائما اخواتنا يتنصحوا كده ويسوي الاكل الطيب
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://sohptelker.hooxs.com
جلال العسيلى
مشرف عام
مشرف عام
جلال العسيلى


عدد المساهمات : 5415
نقاط : 7643
السٌّمعَة : 13
تاريخ التسجيل : 16/05/2010
العمر : 62

الشاورمه البيتي بنفس طعم بره البيت Empty
مُساهمةموضوع: رد: الشاورمه البيتي بنفس طعم بره البيت   الشاورمه البيتي بنفس طعم بره البيت Emptyالجمعة ديسمبر 31, 2010 11:27 pm

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
أم عبد الرحمن
عضو ملكي
أم عبد الرحمن


عدد المساهمات : 1760
نقاط : 2851
السٌّمعَة : 9
تاريخ التسجيل : 28/08/2010

الشاورمه البيتي بنفس طعم بره البيت Empty
مُساهمةموضوع: رد: الشاورمه البيتي بنفس طعم بره البيت   الشاورمه البيتي بنفس طعم بره البيت Emptyالأحد يناير 02, 2011 3:38 pm

شكرا لكم علي هذه الوصفة الطيبة

تسلم الايادي

جاري التنفيذ
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الشاورمه البيتي بنفس طعم بره البيت
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» تحضير البيتي فور بالشيكولاة والفارماسيلي
» البيت المسلم
» البيت المثالي
» كيف تجذبين زوجك الي البيت
» التشويق الي حج البيت العتيق

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
صحبة الخير  :: الاقسام الاجتماعية :: «۩۞۩ مطبخ صحبة الخير۩۞۩»-
انتقل الى: